Acte Remei Martínez

Benvolguts i benvolgudes

Uns grups d’amigues i amics de Remei Martínez Torres hem decidit convocar pel proper dia 14 de marc de 2019 un acte al voltant de la seva persona. Volem reconèixer la trajectòria, d’una dona que ha lluitat pels drets de les persones a la nostra ciutat de manera continuada, desinteressada i honesta.

Reconeixent aquesta trajectòria volem ressaltar la importància que les dones han tingut en les lluites socials i polítiques durant tot el període de finals del franquisme i l’arribada de la democràcia al nostre país, després de la llarga dictadura franquista.

La Remei va néixer l’any 35, al barri barcelonès del Poblenou. Els seus pares eren immigrants arribats des de Múrcia i Ciudad Real, als anys 30. Va viure la seva infància i joventut en una postguerra difícil, en una família treballadora. Des dels 15 anys, la Remei s’incorpora al món laboral i acaba dedicant-se a la professió de modista. Ha exercit la seva professió i a la vegada de mestressa de casa. Casada amb en Joan, de professió fuster, es trasllada a viure a Santa Coloma. Primer a la masia on conviu amb la família d’en Joan i més tard al barri de Singuerlín. Han tingut tres fills, dos nois i una noia, cinc néts i dues besnétes.

Ha estat una persona que, sense deixar de ser el pal de paller de la seva família, ha participat molt activament en la vida social i política de la localitat. Primer formant part de les comunitats cristianes de base i el Centre Social de Singuerlín on es va despertar el seu interès per les qüestions socials. Com a dirigent de les associacions de pares als anys 70, i després, com a regidora a l’ajuntament, encarregada d’ensenyament, serveis socials, participació ciutadana en els diversos anys que va formar part del consistori, des d’on va promoure la creació de noves associacions de dones als barris de Santa Coloma. També va ser la primera regidora que va exercir les funcions de defensor del ciutadà.

El seu caràcter afable i la capacitat d’empatia amb veïns i veïnes de la ciutat ha estat un valor central per a realitzar una feina de representació política i social durant molts anys.

Ha estat una mestressa de casa que s’ha guanyat la presència pública en un context advers per les dones i ha gaudit del reconeixement de moltes veïnes i veïns per la seva dedicació i capacitat d’entendre i analitzar els problemes de les persones i cercar solucions.

Ara encara la pots trobar en activitats socials i reivindicatives als entorns on es mou. La seva vida pot ser representativa d’una generació de dones que s’han forjat en la lluita quotidiana i han adquirit la saviesa que et dona una vida compromesa.

Comissió promotora

  • Alicia Ruzafa – Dones de Singuerlín
  • Elvira Ruiz – Antic Casal de la Dona
  • Loli Gómez – Grup de dones Artemis
  • J. Miquel Lacasta – Casal del Mestre
  • Josep Pitarque – G.tv

Us podeu adherir a aquest acte omplint el formulari

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s